Na pierwszy rzut oka pewnie tak, ale ważne jest czy będzie do czego paski przyczepić, czy będzie można kable przeciągnąć i wyprowadzić.. niby pierdoły, ale mają wpływ na stopień trudności zadania W octavii było to banalnie proste
Opinie o autach koreańskich
Zwiń
X
-
Opinie o autach koreańskich
Może mieliście styczność z pojazdami KIA Ceed lub Hyundai i30, chodzi mi o diesle w silnikach 1,6. Obstawiam, że mają turbinę VNT oraz koła dwumasowe. Jak jest z ich awaryjnością, kosztami eksploatacji, części, najpopularniejszymi usterkami i ich kosztem itd. itp. może ktoś miał styczność przez dłuższy czas, czy warto byłoby się przesiąść na takie auto w kontekście przemieszczania po mieście. W cenie O2 z 2006 te auta można by mieć z rocznia 2009 z tego co widzę. Obstawiam, że jak to w dieslu do 150k nie będzie się nic działo...
-
-
Zamieszczone przez natashW cenie O2 z 2006 te auta można by mieć z rocznia 2009 z tego co widzęCzarny Elegance
Komentarz
-
-
to ja od siebie dodam, ze kiedys mojego sąsiada złapały miśki na trasie, i akurat troche ich zgadał jak sprawują sie te kijanki to powiedzieli ze woleli stare OI ale szczegółów nie znam, co dlaczego i jak. w każdym razie srednio z nich byli zadowoleniOII 2.0TDI BKD+DSG Elegance
Auto Detailing: Dream Car Studio
(znajdź również na fb)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez natashNapisz jak mu się to sprawuje
Silnik jest o.k. - niby tylko 1.4 ale 109 KM mocy. Całkiem elastyczny i wystarczająco mocny jak do jazdy w 2 osoby.Czarny Elegance
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez BigNo tylko ta cena nie wynika z niczego w Ceedzie masz gorsze materiały wykonczeniowe, mniej wygodne fotele, dużo mniejszy bagażnik no i grosze i to zauwazalnie własciwości jezdne. Ceed to fajne auto, ale do O II nie ma podejscia i to samo mówi mój teść jako własciciel Ceed-aOctavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
-
Powiem ci tak, jest taka strona http://mojaceed.pl/ wejdz.. poczytaj.. posmiej sie,poplacz.. i tak szybko jak pomyslales tak szybko sie wyleczysz z zakupu... ja myslalem b.powaznie..miedzy ceedem a octa.. szczescie ze ceed tez ma forum..ale wiadomo wszystko zalezy od ciebie i od modelu jaki trafisz :P
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez natashCoś szerzej AdamB?
Siedząc za kierownicą nie mogłem w pełni podpierać łokci na drzwiach i na podłokietniku. Silnik głośny, słaby mimo że miał koła 185/65R15, głośne opony, ogólnie słabo wyciszone auto.
Jechałem tym autem i jak zaraz przesiałem się do swojej OII to tak bym siadł do auta o półkę wyżej. Potwierdziła to również moja żona. Jako takie autko dla żony lub do jazdy na miejscu to się nadaje. Ja go dla siebie nie kupię.
A no jeden + , audio w standardzie + sterowanie w kierownicy. Całkiem niezłe jeśli chodzi o opcje.
Od takie moje wrażenia po obcowaniu z tym autem przez trzy dni i zrobieniu 2500km autostradami po PL, DE i AT.Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
-
andriu21tg - wiesz jak ktoś wejdzie tu na forum, też może się przeżegnać lewą nogą :diabelski_usmiech
Rok temu przesiadłem się z Lanosa '97 do O2 '06, także lekki powrót do Ceed albo i30, nie byłby dla mnie tragedią, bardziej chodzi mi o ekonomię, która może nie pozwolić mi w niedługim czasie na użytkowanie O2, tym bardziej, że dziennie robię 30km po mieście, co jakiś czas trasa.
Piszcie czy mowa o silnikach ON czy PB...
Komentarz
-
-
Powiem tak: Pismaki z AB zrobil test Ceed'a na dystansie 100 kkm i samochód go zdał praktycznie celująco, co IMHO dobrze o nim świadczy. Forum ceed'a nie brałbym do końca na poważnie, bo jak ktoś obcy wejdzie do Nas, to też ludzie sporo piszą o problemach z Octaviami, a jak jest to każdy z Nas wie. . .
Więc zalecam daleko posunięty zdrowy rozsądek (i nie dajmy się zwariować).
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez trytonWarto dodać że spalanie w 1.6 jest bardzo przyzwoiteOctavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
-
chlopaki wypisali to co najczesciej im sie sypie..
1.trzeszczące plastiki X X X X
2. stuki w podszybiu X X X
3. wieszające się radio X X
4. trzeszcząca kierownica X X X
5. krótkie siedzisko fotela ZA DŁUGIE SIEDZISKO FOTELA
6. Opadający fotel kierowcy (regulacja wysokości)
7. "mozolnie" zamykająca się szyba w drzwiach kierowcy X
8.wypinająca się tapicerka fotela kierowcy X
9. wypięta wtyczka czujnika płynu chłodzącego X
10. woda w lampkach podświetlenia rejestracji X
11. odpadający lakier z maski X
12. przypalające się sprzęgłu pod dużym obciążeniem X
13. Wypadające zatyczki relingów dachowych
14. Wkurzające stuki w kolumnie kierownicy ( chociaz ostatnio u mnie ucichły-moze to przez to że zmieniłem kąt ustawienia koła kierowincy) XX
15. Czasem zdarza sie ze wsteczny bieg dobrze nie wchodzi X X
16. Wypadajace zapinki skrzynki bezpiecznikow X
17. Stukupukajaca roleta bagaznika SW
18. Brak zaslepek do przednich kotw siatki (przy podsufitce)
19. Przebijajace flamastrowe napisy na skorzanej tapicerce (od srodka)
20. Głośna paraca zawieszenia na nierównościach XX
21. Niepokojące skrzypienie dochodzące z okolicy tylnych amortyzatorów (tylko przy pokonywaniu większych nierówności tj. np zwalniaczy osiedlowych)
22. Zaślepka od śrubki przy klamce, na drzwiach kierowcy wypada.
23. Gasnące podświetlenie konsoli głównej (zegarów) na ok 1-2s. Następnie zapala się kontrolka niezapiętych pasów kierowcy.
24. Ciężko wchodząca I - zwalniam, zatrzymuję się (światła, pieszy) potem jest problem z wrzuceniem.
Komentarz
-
Komentarz